Laager VAIKUSE TARKUS – (noortele vanuses 16-21 aastat)

Osalustasu 45 eurot

„Milleks mulle vaikus? See on ju igav. Elu peab ikka lõbus ja põnev olema!“ 

Kas tunned võrdset rahulolu ja põnevust nii sõpradega lõbutsedes kui ka koolipingis õppides?  

Oled sa vahel mõelnud, et milline võiks sinu elu olla siis kui sul õnnestuks ka igavaid, tüütuid või ebamugavaid asju teha lihtsuse ja kergusega? 

Laager VAIKUSE TARKUS hõlmab looduses viibimist, meeskonnatööd ja loomingulisi tegevusi. Õpid nägema oma tugevaid ja nõrku külgi ning tõhusamalt juhtima oma aega ja jõudu. 

  • Hommikul kerge jooga, päeval ujumispausid, õhtud elava tule ja ühistegevustega.
  • Igaks päevaks praktiline ülesanne enda emotsioonide ja mõtete juhtimiseks.
  • Töötubasid viivad läbi erinevad inspireerivad juhendajad, oma ala profid.

Laager toimub kriya jooga õppekeskuses Lilleorus, Harjumaal. Lilleoru on looduskaunis pühapaik, mis toetab inimest tema sisemise rahu leidmisel ning sisemise tarkusega ühenduse loomisel. Metsatukas peidab end silmakujuline Amrita järv mõnusa liivarannaga.

Hind: 50 eurot sisaldab kogu laagri programmi, toitlustust ja ööbimist 2-kohalistes tubades.

Ajakava ja tegevused

I päev – 26.08.24
11:00  Saabumine, majutumine
11:30  Väike ringkäik Lilleoru territooriumil
12:30  Lõuna
13:00 – 14.30  Mängud ja tegevused jääsulatamiseks. Tutvumine noortelaagri teejuhtide Jaanus Viese ja Liia Kanemägiga
15:00 – 16.30  „Enda emotsioonide ja mõtete juhtimine“ praktiline töötuba. Töötubades õpid vahet tegema mõtetel ja emotsioonidel. Saad aru, mis on märkamine ehk teadvustamine. Õpid selgeks lihtsad tehnikad, mis aitavad sul muuta oma enesetunnet ja isegi iseloomu. Saad praktilise kogemuse, kuidas mõtteid vaigistada ja olla sisemises vaikuses ka keset kõige suuremat lärmi.
17:00 – 18.00  Ujumine, ühistegevused, ettevalmistused õhtuks
18:00 – 19.00  Õhtusöök
20:00 – 23.00  Kohtumisõhtu mängude ja külalistega “Minu teekond ja vaimne areng”.
Ave Oit ja Arno Ilves jagavad lugusid enda elust, hõlmates Lilleorus õpitut ja põlisameeriklaste elutarkust

II päev – 27.08.24
07.30  Vabatahtlik ja huvipõhine põhjalikum ringkäik templi ja pargi alal. Tarvo Tobbi juhib retke ja jagab selgitusi teemal “Kuidas loodusjõududega suhelda”.
Lilleoru südames asub püha geomeetria järgi loodud Elulille park ning Shiva tempel. Ainulaadne templiala omab sügavat vaimset tähendust ja mõju, eriti kui oskad kasutada sealseid pühakujusid. Erinevaid loodusjõudusid esindavate kujudega kontakti loomine algab õigest pöördumisest. 
09:15  Äratus kehale. Jõukõnd ja tähelepanu jalutuskäik on liikumise jooksul tehtavad praktikad, mille eesmärk on sisedialoogi vaigistamine, keha teadvustamine ja tähelepanu treenimine. Need tegevused aitavad tajuda ja kasvatada aktiivsust läbi liikumise, luues seejuures sisemise vaikuse ja tasakaalu seisundi. Juhendavad Liia Kanemägi ja Reet Rehtsalu.
10:00  Hommikusöök
10:30  Praktiline töötuba, mida juhib Aigi Vahing “Sinu elu, sinu valikud: võtmed tervikliku Mina leidmiseks.” Kuidas olla, kui terviklikkust lõhuvad sõltuvused, harjumused, suhete loomise raskused, kiusamised vm
13:00  Lõuna
14:00  “Enda emotsioonide ja mõtete juhtimine” töötuba jätkub
16:00 – 17.30  Loomingulise projekti ettevalmistamise algus
18:00  Õhtusöök
19:00 – 20.00  Käed-külge tegevused pitsaõhtu ettevalmistamiseks. Pitsaahju kütmine, pitsade valmistamine, islike smuutide valmistamine ja ringkäik perma-aias. 
21.00 – 23.00  Pitsaõhtu ja juturing teemajas. Hatha jooga õpetaja Anne-Ly Naukas jagab oma mõtteid teekonnalt “Hea enesetunde loomine läbi hatha jooga”

III päev – 28.08.24
07:30  Fotoringkäik “Looduse märkamine.” Looduse pildistamine on põnev ja rahustava toimega tegevus, mis aitab eemalduda argimuredest ning tulla kohalolusse. Loodusfotograaf Aimar Säärits aitab luua paremat kontakti loodusega, märgata looduse ilu ja detaile ning arendada keskendumisvõimet.    
09:30  Hommikujooga Anne-Ly Naukasega. Hatha jooga keskendub keha kogemuse märkamisele jooga-asendeid tehes ja füüsilise keha korrastamisele. Lisaks süvendatakse jooga mõju hingamistehnikate ja juhendatud meditatsiooniga, mis toovad meelerahu. 
10:00  Hommikusöök
10:30  „Enda emotsioonide ja mõtete juhtimine“ töötuba jätkub
12:00 – 13:00 Loominguline projekt väikeste meeskondadena
13:00  Lõuna
13.30 – 15:00  Loominguline projekt jätkub
15:00  Loominguliste tööde jagamine
16:00 – 17:00  Laagri lõpetamine, tagasiside ring noortega

 

Saa tuttavaks meie laagri juhendajatega ja kuula, mis sõnumit oleksid nemad soovinud, et keegi neile juba 18-aastasena oleks öelnud.

Liia Kanemägi

Liia on üks laagri teejuhtidest ja praktilise töötoa „Enda emotsioonide ja mõtete juhtimine“ läbiviija.

Nendes töötubades õpid vahet tegema mõtetel ja emotsioonidel. Saad aru, mis on märkamine ehk teadvustamine. Õpid selgeks lihtsad tehnikad, mis aitavad sul muuta oma enesetunnet ja isegi iseloomu. Saad praktilise kogemuse, kuidas mõtteid vaigistada ja olla sisemises vaikuses ka keset kõige suuremat lärmi.



Jaanus Viese

Jaanus on teine laagri teejuht ja praktilise töötoa „Enda emotsioonide ja mõtete juhtimine“ läbiviija.


Aigi Vahing

Aigi Vahing viib laagris läbi praktilise töötoa “Sinu elu, sinu valikud: 🔑 võtmed tervikliku Mina leidmiseks.”

Kuidas olla, kui terviklikkust lõhuvad sõltuvused, harjumused, suhete loomise raskused, kiusamised vm❓


Tarvo Tobbi

IT spetsialist ja Practical Consciousness koolitaja Tarvo Tobbi jagab laagris “Vaikuse Tarkus” noortele selgitusi teemal “Kuidas loodusjõududega suhelda?” ja viib läbi põhjaliku retke Lilleoru templi ja pargi alal.


Aimar Säärits

Auhinnatud loodusfotograaf 📷 Aimar Säärits juhendab laagris fotoringkäiku 🌿“Looduse märkamine.”
Looduse pildistamine on põnev ja rahustava toimega tegevus, mis aitab eemalduda argimuredest ning tulla kohalolusse.


Anne-Ly Naukas

Joogaõpetaja Anne-Ly Naukas jagab oma mõtteid teekonnalt “Hea enesetunde loomine läbi hatha jooga” ja viib läbi hommikujooga tunni.
Hatha jooga keskendub keha kogemuse märkamisele jooga-asendeid tehes ja füüsilise keha korrastamisele. Lisaks süvendatakse jooga mõju hingamistehnikate ja juhendatud meditatsiooniga, mis toovad meelerahu.